Veikko Stöckel

- valokuvaus
-kuvankäsittely
- kotisivuston teko


Hei!

Olen aktiivisesti harrastanut valokuvausta jo 70-luvulta lähtien.
Kuvaan freelancerina.On kyselty miksei sivuillani ole kuvia häätilaisuuksista. No vastaanpa: häät ovat hyvin henkilökohtainen tapahtuma, suljettu tapahtuma, perheille ja ystäville. Kuviin hääpari saa vapaat käyttöoikeudet eli he itse saavat päättää missä kuvia käytetään. Eivätkä haat ole kuvaajaa varten järjestettyjä markkinointitapahtumia yleensäkään. Tuossapa pari syytä. Kuvaushintaan sisältyy pieni nettigalleria tilaisuudesta, mutta se on piilossa eli linkkiä sinne ei ole sivuillani vaan hääpari voi tuota jakaa haluamilleen henkilöille. Kaikki kutsutut eivät tilaisuuteen pääse eivätkä kirkossa olevatkaan näe vihkimistä alttarilta päin, joten heille tuo nettigalleria on tarkoitettu.

Ottamiani kuvia on käytetty vuosikalenterissa, promootiokuvina esitteissä ja kotisivustoilla. Tapahtumista ottamiani kuvia on ollut myös sanomalehdissä, mm. Kalevassa, Oulu-Lehdessä, Lapin Kansassa sekä joissakin etelämpänä ilmestyvissä lehdissä, jopa Tanssiurheilulehden kansikuva v. 2004.

Mielelläni keskustelisin aluksi meileillä siitä millainen kuvien tarve sinulla on. Sivustollani on aika paljon referenssikuvia eri tilanteista. Tosin se on toiminut kuvapäiväkirjanani joten siellä on myös paljon pokkareilla otettuja kuvia varsinkin asuessani Rovaniemellä.

Ominta alaani on siis kuvata paikan päällä, oikeassa ympäristössä. Aihe voi olla mikä vain ja kuvauspaikkakin voi olla vaikka missä kunhan vain matkajärjestelyt saadaan hoideltua jotenkin.

En astu sellaisten herkille varpaille, jotka valokuvaavat työkseen. He tekevät arvokasta työtään ja ovat yleensä erikoistuneet esimerkiksi koulukuviin En siis kuvaa koulukuvia, päiväkotiryhmiä, en myöskään studiossa rippikuvia, hääkuvia, kastekuvia ja vastaavia.

       
valokuvaus, kotisivustojen teko